Verzorging van konijnen:
Een konijn heeft elke dag vers water, voer zoals brokjes, hooi etc nodig.
Maar hoe snel dingen mis kunnen gaan, door onoplettendheid bleek wel bij ons. 17 jaar ervaring en dan overlijdt ons konijn Mona.
Zij kreeg elke dag hooi, maar dit hooi was door het lange bewaren en vochtigheid niet meer geschikt. In een zeer korte tijd kwam Mona in een visuele cirkel terecht van minder eten en doorgroei van haar tanden. Mona kon uiteindelijk niet meer eten en verzwakte. Het werd door ons te laat ontdekt. Groot verdriet, dit hadden we kunnen voorkomen.
Bij het LICG vind u alle informatie over huisdieren
Artikel van Oudersonline:
Kinderen en de natuur, hoe gaat het daarmee?
Kunnen uw kinderen nog kikkervisjes vangen, rupsen opkweken of uilenballen uitpluizen? Waarschijnlijk niet. Is dat erg? Ja.
Allemaal hebben we dierbare herinneringen aan onze kindertijd, waarin de natuur een rol speelt. Kikkervisjes vangen, rupsen opkweken, hutten bouwen, of samen met vrienden om een kampvuur zitten.
De kans is groot dat veel kinderen die nu opgroeien, later verstoken zullen zijn van zulke herinneringen. Het gaat namelijk niet goed met kinderen en de natuur.
Waarom is de natuur belangrijk voor kinderen?
Er zijn boeken volgeschreven over het belang van de natuur voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Contact met de natuur voedt het vermogen van het kind tot creativiteit, verbeelding, schoonheid, identiteit, fascinatie, ontdekking, spel, avontuur, communicatie en inlevingsvermogen.
Veel actuele maatschappelijke problemen denk bijvoorbeeld aan overgewicht, of agressie vinden voor een deel hun oorsprong in het verloren contact met de natuur. Zo hebben bleekneusjes die nooit buiten spelen, ook vaak problemen met de motoriek.
Voor kinderen is contact met de natuur belangrijk, omdat die al hun zintuigen prikkelt, en hen uitdaagt tot verkennen.
Waarom zijn kinderen belangrijk voor de natuur?
De natuur is niet alleen belangrijk voor kinderen, maar andersom zijn kinderen ook belangrijk voor de natuur. Ervaringen in de kindertijd leiden immers tot respect en waardering op latere leeftijd.
De liefde voor de natuur wordt vaak met de paplepel ingegoten. Het zaadje dat in de kindertijd gezaaid wordt, leidt misschien in de puberteit een sluimerend bestaan, maar zorgt er waarschijnlijk op volwassen leeftijd voor dat je geeft om de natuur.
Onze zorg is dat de generatie die nu opgroeit, weinig ervaringen opdoet in de natuur. Daardoor zullen deze kinderen later met kiezen voor bescherming van de natuur en weinig natuur- en milieubewust leven.
De rol van de media.
Tegenwoordig brengen zelfs peuters een deel van hun dag door met televisie, video, DVD en de computer. Grotere kinderen kijken nog meer televisie en spelen vaak urenlang computerspelletjes. Steeds jonger komt ook internet in beeld en er zijn ouders die zich zorgen maken over het intensieve gebruik van het mediagebruik. De intensieve media-consumptie van onze kinderen heeft twee consequenties, Kinderen spelen hierdoor minder en dat heeft weer invloed op hun beeld van de wereld. De media-generatie vervreemdt niet alleen van de natuur, maar hun wereldbeeld is soms ronduit verwrongen.
Dit gehele artikel is te zien op www.ouders.nl/artikelen/kinderen-en-de-natuur-hoe-gaat-het-daarmee
Artikel:
Kinderen en huisdieren
Vriendschap tussen kinderen en huisdieren kan heel mooi zijn. Uit onderzoek blijkt bovendien dat kinderen die opgroeien met een huisdier vaak sociaal vaardiger en minder onzeker zijn. Maar huisdieren vereisen wel veel aandacht en goede verzorging. Een verantwoordelijkheid die door ouders en kinderen samen worden gedragen.
Het gehele artikel staat op http://plazilla.com/page/4295047039/kinderen-en-huisdieren