Dierenwereldclub.jouwweb.nl
Home » Dierenwereld club

dierenwereld club

 

Dierenclub

Ben jij dol op dieren en wil je ze graag van dichtbij bekijken en ben je ook nog tussen de 6 en 10 jaar oud?

Kom dan bij de Dierenwereldclub waar je ziet hoe dieren in hun dierenrijk wereld leven.

 

Spelenderwijs verkennen en ontdekken
In blokjes van 9 lessen gaan we op ontdekkingstocht. We gebruiken onze zintuigen, door te horen, voelen en bekijken. Hoofd, hart en handen. Soms gaan we zelfs eigen gemaakte recepten uit de natuur proeven. De natuurbeleving van de kinderen staat voorop. 

 

Wat gaan we doen tijdens de dierenclub?

Loop je normaal in het bos dan zie je ze niet, maar als je weet welke sporen je moet volgen dan ontdek je ineens allerlei dieren die je nog nooit eerder hebt gezien. Goed kijken dus! Ontdekken van de dierenrijk wereld. 

Tijdens de dierenles komen een veel dieren aan bod. Niet alleen boerderij-huisdieren. Nee je ziet ook hoe: bijen, vlinders en lieveheersbeestjes leven. De dierenclub helpt de natuur door o.a. vogelhuizen, insectenhotel etc. te maken.

 

Doe je met ons mee?
Je kunt het beste kleding aandoen die ook vies mag worden. Het wordt superleuk!

 

De dierenlessen worden gegeven door Marjon Tonnis de Graaf 

 

De laatste 9de dieren les mogen de kinderen een vriendje of vriendinnetje meenemen. 

 

 

 Natuurlijk spelen, leren en leven

Beleving van natuur is belangrijk om een compleet mens te worden en dus voorwaarde voor een gezonde samenleving.

Kinderen hoeven bij mijn dierenlessen niet te presteren, het mag gewoon zichzelf zijn en kan zichzelf ontdekken. Zelf ervaren en ontdekken en zintuiglijk beleven.

Ik geef aan kleine groepen dierenlessen, om de kinderen alle aandacht te kunnen geven. Voor een gezonde geestelijke en emotionele ontwikkeling van opgroeiende kinderen is een natuurlijk leefomgeving van groot belang. Door de natuur dichtbij te halen worden mogelijkheden spelenderwijs geboden.

Naast de dierenlessen is het persoonlijk begeleiden van kinderen ook een mogelijkheid. Voor kinderen met ontwikkelingsstoornissen zoals AD(H)D, depressies, autisme en dyslexie heeft buiten zijn een sterk positief effect op hun welbevinden en functioneren.

Mocht u geïnteresseerd zijn of vragen hebben dan kunt u altijd een mailtje sturen of bellen.